Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trnavský kraj

V Senici si uctili pracovníkov v sociálnej sfére

Na snímke seniori v dennom centre. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podujatie bolo určené sociálnym pracovníkom a zástupcom zariadení sociálnych služieb nielen zo Senického, ale aj Skalického okresu.

Senica 25. októbra (TASR) – Vo štvrtok sa uskutočnil na Mestskom úrade v Senici Deň sociálnych pracovníkov. Mesto Senica ho organizuje pravidelne s cieľom vzdania úcty pracovníkom v sociálnej sfére. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Podujatie bolo určené sociálnym pracovníkom a zástupcom zariadení sociálnych služieb nielen zo Senického, ale aj Skalického okresu, odborným pracovníkom mestských a obecných úradov, zamestnancom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Senici, predstaviteľom organizácií tretieho sektora, členom sociálnej komisie pri MsZ v Senici a zamestnancom Oddelenia sociálnych vecí MsÚ.

V meste Senica sú štyri zariadenia pre seniorov. Dve zariadenia sú súkromné, zriaďovateľom Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov je TTSK a v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica je Zariadenie sociálnych služieb. "Zástupcovia mesta poďakovali pracovníkom z oblasti sociálnych služieb za neustálu snahu skvalitňovania poskytovaných služieb, za úspešné riešenie prevencie, vzniku a pomoci obyvateľom na zmiernenie ich nepriaznivej sociálnej, zdravotnej a finančnej situácie, a tiež za opatrovateľskú, prepravnú, stravovaciu službu a pomoc jednotlivcom pri opätovnom úspešnom začlenení sa do spoločnosti," uviedla hovorkyňa.

Program doplnila prednáška Kataríny Chmurčiakovej, lektorky z Akadémie vzdelávania a výskumu v sociálnych službách v Holíči, ktorá bola zameraná na starostlivosť o klientov s Alzheimerovým ochorením. Na stretnutí sa zúčastnila aj Miriam Horváthová z odboru prevencie kriminality kancelárie ministerky vnútra SR.