Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Trnavský kraj

V Senici zasahovala polícia pri požiari bytu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajti prijali oznámenie 52-ročného obyvateľa bytovky, ktorý nahlásil požiar.

Senica 15. decembra (TASR) – Polícia v meste Senica zasahovala v piatok (11. 12.) pri požiari bytu na Ulici S. Jurkoviča, počas ktorého vyslobodila z horiaceho bytu ženu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti prijali oznámenie 52-ročného obyvateľa bytovky, ktorý nahlásil požiar. "Službe zároveň uviedol, že sa v byte má nachádzať aj jeho suseda. Trojčlenná hliadka zasahovala na 6. poschodí. Chodba už bola plná dymu, ktorý unikal spoza zatvorených dverí," uviedla Antalová.

Na policajnú výzvu nikto nereagoval, a preto policajti využili zo zákona oprávnenie a dvere otvorili. "V silne zadymenom priestore sa po opakovaných volaniach hliadky konečne ozval ženský hlas. Policajti ženu našli a vyniesli von z horiaceho bytu, kde jej poskytli potrebnú prvú pomoc a privolali záchranárov. Medzitým policajná kadetka evakuovala ostatných obyvateľov bytovky do bezpečia," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Ako doplnila, žena uviedla, že po návrate domov z nočnej služby si vypila a chcela si spraviť jedlo na sporáku. "Premohla ju únava, zaspala a na zapnutý sporák zabudla. Veliteľ hasičov po zásahu policajtom potvrdil, že požiar sa pravdepodobne rozšíril od spomínaného sporáku. Ženu si na mieste prevzali záchranári, ktorí ju previezli do nemocnice v Myjave," doplnila Antalová.