Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Svetový deň sprievodcov prinesie bezplatné prehliadky v týchto mestách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pamiatky budú otvorené pre bezplatný vstup od 14. do 16. hodiny.

Trnava/Skalica 23. februára (TASR) – Historické mestá Trnava i Skalica sa aj v tomto roku pripoja k tým, ktoré si pripomenú Svetový deň sprievodcov aktivitami pre turistov. Na sobotu 25. februára pripravili bezplatné prehliadky svojimi historickými centrami.

V Trnave má podujatie pod palcom oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism. Podľa jej riaditeľky Michaely Potočárovej sú pripravené štyri komentované prehliadky Trnavy o 10.30 a 13.30 hodine, vždy v dvoch skupinách. Začiatok a koniec prehliadok bude pred Mestskou vežou na Trojičnom námestí, ktorá je jednou z dominánt mesta. Záujemcovia prejdú so sprievodcami za hodinu a pol dôležité pamiatky malého Ríma - Baziliku sv. Mikuláša, Katedrálu sv. Jána Krstiteľa, románsku kostnicu z 12. storočia a pozrú si i ochodzu mestských hradieb na Michalskej ulici. „Na konci každej prehliadky bude pre účastníkov losovanie a výherca získa turistický balíček,“ uviedol Slavomír Dzvonik, sprievodca cestovného ruchu Trnava Tourism.

Skalická Turistická a informačná kancelária sprístupní Rotundu sv. Juraja, Jezuitský kostol, Ľadovňu, vežu farského kostola a mlyn bratov Pilárikovcov, kde budú na záujemcov čakať sprievodcovia s výkladom. Pamiatky budú otvorené pre bezplatný vstup od 14. do 16. hodiny.