Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trnavský kraj

Veľtrh pre seniorov je miestom stretnutí staršej generácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súčasťou programu veľtrhu, kam každý deň zavíta najmenej šesť stovák seniorov, sú poradne o zdravom životnom štýle, ukážky cvičenia, stretnutia so zaujímavými hosťami a zástupcami mestskej samosprávy.

Trnava 26. októbra (TASR) – Trnavská mestská športová hala patrí aj vo štvrtok skôr narodeným obyvateľom. Mesto pre svojich starších občanov pripravilo už deviatykrát Veľtrh pre seniorov, dvojdňové podujatie s kultúrnymi, vzdelávacími i zábavnými aktivitami. Okrem pozvaných umelcov sa na programe vystúpeniami podieľajú aj samotní seniori.

"Chodím sem kvôli možnosti stretnúť všelijakých známych, rovesníkov, ktorých nestretnem inak aj celý rok," povedala pre TASR jedna z účastníčok podujatia Gizela Ožvaldová. Okrem toho sú pre ňu lákadlom vystúpenia speváckych skupín jednotlivých denných centier seniorov. „Napríklad speváci z Kopánky, ale i ďalší sa mi páčia a rada ich počúvam,“ dodala. Pani Gizela ocenila tiež ponuku rôznych služieb pre staršiu generáciu, predaj kozmetiky či zdravej výživy. Každé denné centrum má na podujatí svoj stánok, kde sa predstavujú výrobkami šikovných rúk, ako sú výšivky, výrobky z dreva či upečené koláče.

Súčasťou programu veľtrhu, kam každý deň zavíta najmenej šesť stovák seniorov, sú aj poradne o zdravom životnom štýle, ukážky cvičenia či stretnutia so zaujímavými hosťami a zástupcami mestskej samosprávy. Vo štvrtok je na programe ukážka gymnastiky a akrobacie dievčat z Candy klubu, program Takí sme boli... s deťmi materských škôl, predstaví sa folklórny súbor z Malženíc, súbor orientálnych tancov, bude sa losovať tombola a na záver seniorov poteší Senická heligónka a skupina Exil. Návštevníci podujatia si môžu pozrieť aj výstavu ovocia a zeleniny záhradkárov z Trnavy a okolia.