Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na Víno Tirnavia budú súťažiť aj omšové vína

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Mesto Trnava vyhlásila už dvanásty ročník prestížnej vinárskej súťaže, ktorá je nominačnou na Národný salón vín Slovenskej republiky 2014.

Trnava 24. februára (TASR) – Novú kategóriu omšových vín bude mať v tomto roku vinárska súťaž Víno Tirnavia 2014. Mesto Trnava vyhlásila už dvanásty ročník tejto prestížnej vinárskej súťaže, ktorá je nominačnou na Národný salón vín Slovenskej republiky 2014.

Domáci aj zahraniční vinári môžu do 11. marca prihlasovať do súťaže hroznové vína vyrobené v súlade s platnou vinárskou legislatívou, zaradené do deviatich kategórií. Ide o kategórie bielych vín, ružových, červených a šumivých. Súťaž sa uskutoční v apríli, odovzdanie cien bude 24. apríla v Mestskej športovej hale v Trnave. Okrem hodnotiteľov bude môcť prihlásené vína ochutnať tradične aj verejnosť, ktorá túto možnosť rada každý rok využíva.

Vlani sa do súťaže prihlásilo 93 vinárstiev zo Slovenska a z Moravy s 433 vínami. Hodnotiace komisie udelili celkovo 139 medailí. Tituly šampióna boli udelené v šiestich kategóriách, najviac bodovala trnavská spoločnosť Víno Mrva & Stanko, ktorá získala takéto ocenenie až v štyroch kategóriách.