Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Opitý mladík vytlačil auto pred sebou do priekopy a pokračoval v jazde

Na snímke z 14. mája 2017 motorové vozidlo značky Renault Megane v Seredi. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže 27-ročnému vodičovi z Trnavy hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok.

atusová, vodič v nedeľu (14. 5.) o 17.10 h pod vplyvom alkoholu jazdil na osobnom motorovom vozidle značky Renault Megane v Seredi po Čepenskej ulici smerom na mestskú časť Horný Čepeň.

Podľa jej ďalších slov sa vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a ostatným okolnostiam a narazil do pred ním idúceho osobného motorového vozidla značky Mercedes Benz, ktorý viedla 36-ročná vodička z obce Dolné Zelenice v okrese Hlohovec.

"V dôsledku nehody skončila vodička v priekope, pričom vodič vozidla Renault pokračoval ďalej v jazde, až kým ho nezastavilo poškodenie auta. Vodička Mercedesu sa pri nehode ľahko zranila. Vodičovi policajti dychovou skúškou namerali 1,01 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile," vyjadrila sa Kredatusová.

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže 27-ročnému vodičovi z Trnavy hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok.