Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Skalica získala na opravu základnej školy viac ako 167.000 eur

Mesto Skalica, archívne foto Foto: TASR

Dotácia bola schválená v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 167.083,10 eura. Rozpočet mesta prispeje do projektu piatimi percentami, čo predstavuje 8793,85 eura.

Skalica 11. júla (TASR) – Mesto Skalica bolo úspešné so žiadosťou o poskytnutie finančného príspevku zo štrukturálnych fondov Európskej únie s projektom zameraným na zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na Základnej škole (ZŠ) Strážnická v Skalici. TASR o tom informoval pracovník mesta pre styk s verejnosťou Miroslav Minďáš.

Dotácia bola schválená v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 167.083,10 eura. Rozpočet mesta prispeje do projektu piatimi percentami, čo predstavuje 8793,85 eura, a celkové oprávnené výdavky budú 175.876,95 eura.

Hlavným cieľom projektu je zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na ZŠ Strážnická prostredníctvom zmodernizovania odborných učební fyziky, biochémie vrátane ich vybavenia novými modernými učebnými pomôckami a didaktickou technikou. "Okrem toho sa zmodernizujú polytechnické učebne zakúpením nábytku, vybavenia a pomôcok a počítačové učebne s kompletným vybavením," uviedol zamestnanec mesta.

Realizáciou tohto projektu sa skvalitní vyučovací proces odborných predmetov, pričom budú efektívne skĺbené tradičné formy vzdelávania s tvorivo-praktickými činnosťami. "Žiakom bude umožnený lepší prístup k informáciám potrebným pre ich štúdium. Prispeje to k získaniu takých spôsobilostí a zručností žiakov, ktoré umožnia ich ďalšie uplatnenie v odbornom vzdelávaní a príprave,“ doplnil Minďáš.