Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Zmeny v cestovnom poriadku železníc prinesú v Trnavskom kraji novinky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

ZSSK v TTSK vypravuje spolu 294 prímestských vlakov, ktoré zastavujú v 42 staniciach a zastávkach. Spoločnosť prevádzkuje dopravu na 226 kilometroch železničných tratí.

Trnava 7. decembra (TASR) - Od nedele 9. decembra začínajú platiť zmeny v doprave Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) sa zmeny dotknú predovšetkým časového harmonogramu na trati Bratislava – Trnava – Leopoldov.

Ako informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč, z dôvodu zmeny taktovej polohy vlakov diaľkovej dopravy na linke Bratislava – Trnava – Leopoldov dochádza k zmene časových polôh všetkých vlakov na tejto trati. "V novom cestovnom poriadku odchádzajú rýchliky a regionálne rýchliky zo stanice Bratislava hlavná stanica v čase hodina a 13 minút, osobné vlaky v čase hodina a 18 minút. Zároveň dochádza k posunu časov aj pri vlakoch InterCity a regionálnych expresoch," uviedol Kováč.

Celkovo medzi Bratislavou a Trnavou prejde v bežný pracovný deň v oboch smeroch spolu 78 prímestských vlakov. "V rannej špičke premávajú z Trnavy do Bratislavy prímestské vlaky každých 20 minút, pričom tento interval vzniká striedaním vlakov kategórie Os a REX. Mimo špičky jazdia vlaky v polhodinovom intervale striedaním liniek Bratislava hlavná stanica – Trnava – Leopoldov a Bratislava-Nové Mesto – Trnava – Galanta a späť," doplnil hovorca.

Novinkou je, že na linke Galanta – Trnava sa zaviedli prestupné väzby na prichádzajúce rýchliky z Košíc na osobné vlaky do Galanty, ako aj na osobné vlaky z Galanty na osobné vlaky do Leopoldova.

ZSSK v TTSK vypravuje spolu 294 prímestských vlakov, ktoré zastavujú v 42 staniciach a zastávkach. Spoločnosť prevádzkuje dopravu na 226 kilometroch železničných tratí. "Viac ako 43 percent výkonov v regionálnej doprave bude realizovať novými jednotkami, elektrickými alebo dieselmotorovými ucelenými súpravami alebo zmodernizovanými, respektíve novými vozňami financovanými prostredníctvom eurofondov," informoval Kováč.