Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia US Open

Keysová vyradila na US Open Pegulovú a postúpila do štvrťfinále

Madison Keysová zo Spojených štátov amerických vracia loptičku k Jessice Pegulovej zo Spojených štátov amerických počas štvrtého kola tenisových majstrovstiev U.S Open, ktoré sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Keysová mala počas celého zápasu s Pegulovou vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, výborne returnovala.

New York 4. septembra (TASR) - Americká tenistka Madison Keysová sa suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Us Open. Turnajová sedemnástka deklasovala v osemfinále tretiu nasadenú krajanku Jessicu Pegulovú 6:1, 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi wimbledonskou šampiónkou Češkou Markétou Vondroušovou a ďalšou Američankou Peyton Stearnsovou.

Keysová mala počas celého zápasu s Pegulovou vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, výborne returnovala. V úvodnom sete sa finalistka US Open z roku 2017 prezentovala 14 víťaznými údermi. Pegulová sa nevedela chytiť na returne, vo výemnách robila príliš veľa nevynútených chýb. V druhom dejstve za stavu 3:3 opäť prišla o servis a Keysová už dotiahla stretnutie do víťazného konca. Pegulovej odplatila vlaňajšiu prehru z turnaja WTA v San Diegu.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Madison Keysová (USA-17) - Jessica Pegulová (USA-3) 6:1, 6:3