Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Útulkovo

Bojnická zoo uspala jedného z medveďov, bol v zlom zdravotnom stave

Bojnická zoologická záhrada, archívna snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Ervín do rehabilitačnej stanice v bojnickej zoo prišiel ako ročné mláďa v roku 2002.

Bojnice 21. júna (TASR) - Národná zoologická záhrada Bojnice v stredu pristúpila k uspatiu jedného z tamojších medveďov hnedých. Dôvodom bol jeho zhoršujúci sa zdravotný stav, ktorý nemohli odborníci riešiť. Zoo o tom informovala na svojej stránke na sociálnej sieti.

Ervín do rehabilitačnej stanice v bojnickej zoo prišiel ako ročné mláďa v roku 2002. "Patril medzi obľúbencov návštevníkov a bol jednou z ikon našej zoo. Jeho veľkosť a tmavá farba umožňovala očami návštevníkov jeho jasnú identifikáciu, bol totiž neprehliadnuteľný," uviedla zoo.

Medveď Ervín sa podľa nej postupom času však vo výbehu objavoval čoraz menej, mohli za to zdravotné komplikácie, ktoré súviseli s jeho vyšším vekom, ale najmä zhoršujúca sa artróza bedrového kĺbu. "Vyšetrenia a odborné konzultácie ukázali, že operácia nie je možná a podávanie liekov v tomto štádiu už nepomáhalo," priblížila zoo. Ervín mal podľa nej dlhodobo bolesti, hoci bol pod neustálym dohľadom a kontrolou veterinára, zoo sa preto rozhodla pristúpiť k jeho uspatiu.