Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Útulkovo

ÚTOK TIGROV V ZOO: V tlame jedného zo zvierat spozorovali topánku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Troch tigrov, ktorí sa vo výbehu v čase nálezu tela nachádzali, v čase zbierania dôkazov premiestnili do menšieho priestoru.

Láhaur 7. decembra (TASR) - Zoo v pakistanskej provincii Pandžáb uzatvorili po tom, čo pri pravidelnej údržbe zistili, že tam chované tigre zabili neznámeho muža. V tlame jedného z tigrov totiž spozorovali topánku. Obeť sa nejakým spôsobom zrejme sama dostala do klietky so šelmami, ale okolnosti celej udalosti zostávajú nejasné, informovala vo štvrtok agentúra AFP.

Telo muža objavil personál v stredu. Predstavitelia spresnili, že zoologická záhrada je zatvorená a úrady zisťujú, ako sa muž dostal do klietky s tigrami.

Stav tela naznačuje, že k útoku došlo ešte v utorok neskoro večer. Údaje z pitvy zverejnené neboli, dôkazy zozbierané z výbehu však naznačujú, že v čase, keď sa na neho tigre vrhli, bol muž ešte živý, spresnili tamojší predstavitelia.

"Tigre nevyšli z klietky, aby na muža zaútočili, on tam k nim skočil," uviedol Alí Usmán Bucharí, vysokopostavený predstaviteľ provinčného úradu, ktorý zoo prevádzkuje.

Obeť doposiaľ nebola identifikovaná a k telu sa neprihlásil nikto z prípadných rodinných príslušníkov. Predstavitelia tamojšej administratívy reportérom potvrdili, že obeť nepochádzala z radov personálu zoo. Podľa miestnych predstaviteľov mohlo ísť o "blázna, keďže žiaden rozumný človek by do výbehu (s tigrami) neskočil", cituje AFP.

Troch tigrov, ktorí sa vo výbehu v čase nálezu tela nachádzali, v čase zbierania dôkazov premiestnili do menšieho priestoru.

Zoo bola vybudovaná ešte v roku 1942 vládnucou kráľovskou rodinou kniežacieho štátu Bahawalpúr. Vstupné pre jedného dospelého stojí 50 rupií, teda v prepočte 18 eurocentov.

Zoologické záhrady v Pakistane sú vo všeobecnosti v nie veľmi dobrom stave a často čelia obvineniam z nerešpektovania vhodných životných podmienok zvierat, pripomína AFP.