Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Útulkovo

ÚTULKOVO: V Rumunsku údajne existujú koncentračné tábory pre psy

V Rumunsku existujú koncentračné tábory pre psy. Foto: Teraz.TV

Slovenskí študenti odhalili odvrátenú stranu zákona, ktorý má riešiť problém s premnožením túlavých psov v Rumunsku. Psy vraj nechajú vyhladovať na smrť, prípadne ich zabíjajú elektrickým prúdom.



Bratislava 11. augusta (Teraz.TV) - Televízia TERAZ.TV prináša ďalšiu časť relácie ÚTULKOVO. V nej sa šestica slovenských študentov pokúsi zistiť pravdu o tom, ako sa uplatňuje zákon o eutanázii túlavých psov v Rumunsku, ktorý v krajine schválili minulý rok v septembri.

S vymyslenou historkou o tom, že sa im stratil psík, navštívili so skrytou kamerou viacero rumunských útulkov. Skutočnosti, ktoré zistili, sú podľa nich v Rumunsku tabu a prakticky nikto o nich nevie ani v Európskej únii. Tvrdia, že si viaceré firmy urobili z odchytov psov v Rumunsku výnosný biznis. V snahe maximalizovať svoj zisk spôsobujú odchyteným psím bezdomovcom nevýslovné utrpenie pred tým, ako zvieratá umrú od podvýživy, v dôsledku páliaceho slnka alebo sú zabíjané spôsobom, ktorý nemá s eutanáziou nič spoločné.

Študenti tvrdia, že viac ako dočasné ubytovanie psích bezdomovcov, pripomínajú útulky psie koncentračné tábory. „Nie sú absolútne kŕmené, ledva tam majú vodu. Niekedy sú v jednom koterci dvadsiati psy“ priblížila pre Útulkovo.sk Kristína Klimeková.

Miestni aktivisti dokonca hovoria o vraždení psov elektrickým prúdom. „Naženú psy do haly, kde je vybudovaný bazénik, napustia vodu, pustia elektrinu a majú po starostiach,“ opísal ďalší člen mládežníckej výpravy do Rumunska, Stanislav Králik.

Postrehy študentov si môžete už dnes pozrieť v relácii TERAZ.TV - ÚTULKOVO.