Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia UNESCO a veda

Súťaž Zelený svet ukáže tvorivosť mládeže, témou sú parky a záhrady

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Záštitu nad podujatím prevzali Zastúpenie Európskej komisie v SR, Slovenská komisia pre UNESCO a Európska environmentálna agentúra.

Banská Bystrica 2. februára (TASR) – Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 21. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet. Jej cieľom je vštepovať deťom vzťah k prírode, životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. Zaregistrovať sa do súťaže môžu na stránke zelenysvet.sazp.sk. Uzávierka súťaže je 31. marca. O víťazoch rozhodne odborná porota.

Ako dnes TASR informovala Iveta Kureková, manažérka pre komunikáciu a PR Slovenskej agentúry životného prostredia v Banskej Bystrici, ktorá podujatie organizačne zastrešuje, záštitu nad ním prevzali Zastúpenie Európskej komisie v SR, Slovenská komisia pre UNESCO a Európska environmentálna agentúra.

"V tomto ročníku majú súťažné práce vo forme malieb, kresieb, grafík, farebných a čiernobielych filmov, animovaných či komiksov odrážať ich pohľad na prírodu v ich bezprostrednej blízkosti v zmysle predpísanej témy Parky a záhrady – moje najlepšie miesto pre život," priblížila Kureková.

Slávnostné vyhodnotenie súťaže je naplánované na 16. mája v priestoroch banskobystrickej historickej radnice v rámci Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm 2016. V tento deň organizátori ocenia i víťazov sprievodnej súťaže Múdra príroda, ktorá na svoje oficiálne vyhlásenie ešte len čaká. Má k nemu dôjsť 10. februára.