Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia UNESCO a veda

UNESCO prijíma nominácie na ocenenie za zvyšovanie efektivity učiteľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Sponzorský dar, ktorý venuje šejk zo Spojených arabských emirátov v hodnote 300.000 amerických dolárov, je rovnomerne rozdelený medzi troch víťazov.

Bratislava 2. marca (TASR) – Zástupcovia vzdelávacích inštitúcií či reprezentanti lokálnych a regionálnych komunít, ktorí sa venujú projektom pomáhajúcim zlepšovať výkonnosť a efektivitu učiteľov, sa môžu uchádzať o cenu UNESCO. Návrhy slovenskej nominácie na ocenenie, ktoré nesie meno sponzora tejto ceny, šejka Hamdana Bin Rashid Al-Maktouma, je možné predložiť do 30. septembra. Informuje o tom stránka Slovenskej komisie pre UNESCO (SK UNESCO).

"Nominácia musí získať i odporúčanie vlády príslušnej členskej krajiny UNESCO," pripomínajú na webe, na ktorom je zverejnený aj zdroj dodatočných potrebných informácií k nominácii.

UNESCO Hamdan-bin Rashid Al Maktoum cena sa udeľuje každé dva roky. Sponzorský dar, ktorý venuje šejk zo Spojených arabských emirátov v hodnote 300.000 amerických dolárov, je rovnomerne rozdelený medzi troch víťazov. Za ich výber z nominovaných je zodpovedná medzinárodná odborná porota.

Národné nominácie zhromažďuje centrála UNESCO v Paríži do konca októbra 2017. V priestoroch UNESCO takisto vyhlásia víťazov z tohtoročných nominantov. Slávnostné podujatie sa uskutoční 5. októbra 2018.

Cena bola vyhlásená prvýkrát v roku 2008, aby sa podporilo zlepšovanie výučby a kvalita učenia pri dosahovaní "cieľa vzdelávania pre všetkých", ktorý je jednou z priorít UNESCO.