Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Video

Pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 pokračovalo dnes hlavné pojednávanie v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, kde je hlavný obžalovaný Branislav A., ktorý je v iných prípadoch odsúdený na doživotie.

Branislava A. na dnešný proces eskortovali z ústavu na výkon väzby. Karol M. sa nachádza stále v Belize a predvolanie si neprevzal. Ďalší dvaja obžalovaní Jozef B. a Nikola P. dali svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná ako voči ušlému.

"To vozidlo značky Audi A6 patrilo mne a ja som ho používal. Zvykol som ho požičiavať kamarátom. Používal ho aj Branislav A., aj Jozef B. a aj Nikola P. O skutku dvojnásobnej vraždy neviem nič, dozvedel som sa o nej len z médií. V tom čase som bol vo výkone väzby v Košiciach," povedal dnes svedok Štefan Š.

Okrem tohto svedka malo dnes vypovedať ďalších šesť. Proces je prerušený do štvrtka 10. decembra, keď by malo vypovedať ďalších sedem svedkov.

Predtým sa v tejto kauze konalo pred súdom v apríli tohto roka a na začiatku septembra. Okrem iného tu prokurátor prečítal výpoveď svedka, podľa ktorej mal obžalovaný Branislav A. krátko po vražde sledovať teletext so správami o zastrelení mladej ženy a desaťročného chlapca a správať sa nervózne.

„V obývačke bežal televízor, Braňo sedel vo fotelke, ja som si sadol oproti. Bol nervózny a na teletexte prehadzoval strany. Písali tam, že pri Bratislave boli zastrelení žena a dieťa. Braňo povedal, že to do...al. Atmosféra tam bola napätá,“ čítal prokurátor z výpovede svedka pred policajným vyšetrovateľom v apríli tohto roka. Branislav A. vtedy označil slová svedka za klamstvo.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z vraždy sú okrem Branislava A. obžalovaní aj Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.