Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Video

Na viedenskom Radničnom námestí postavili vianočný stromček

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV/Printscreen

Viedenské vianočné trhy sú podľa ich návštevnosti jednými z tých najznámejších a najnavštevovanejších v celej Európe.

Viedeň 10. novembra (TABLET.TV) – Viedenské vianočné trhy sú podľa ich návštevnosti jednými z najznámejších a najnavštevovanejších v celej Európe. Sústredia sa aj na Radničnom námestí, na ktoré v stredu doviezli vianočný stromček.

„Tohtoročný vianočný stromček, ktorý bude zdobiť Radničné námestie počas adventu, je z Voralberska. Má za sebou veľmi dlhú cestu. Myslím, že je to krásny až 25-metrový kúsok,“ uviedla agentúra AP s odvolaním sa na zástupcu magistrátu mesta Viedeň Andreasa Mailatha-Pokorneho.

Vianočný stromček transportovali rakúski hasiči zo západného Rakúska zo vzdialenosti 600 kilometrov. So svojou výškou bude jedným z najvyšších vianočných stromčekov za posledné roky.

„Pri rozhodovaní veľkú rolu nezohráva ani tak výška, ako jeho stabilita a symetria. Tento strom je starší ako 70 rokov a má veľmi estetickú symetriu,“ dodal Pokorny.

Tradícia vianočných stromčekov pred budovou radnice vo Viedni sa začala písať ešte v roku 1959. Symbol Vianoc slávnostne rozsvietia 18. novembra, o týždeň skôr než v Bratislave, a v rovnaký deň sa otvoria aj brány tohtoročných vianočných trhov.