Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Video

Populárna streamingová služba terčom útoku hackerov

Screenshot Foto: TABLET.TV

E-mailový podvod funguje tak, že používateľov Netflixu upozorní na možné zrušenie ich konta.

San Francisco 8. novembra (TABLET.TV) - Nový podvod typu phishing sa zameriava na vyše 100 miliónov účastníkov internetovej služby Netflix. E-mailový podvod funguje tak, že používateľov Netflixu upozorní na možné zrušenie ich konta. Pritom ich vyzve na aktualizáciu údajov v užívateľskom profile, najmä údajov o kreditnej karte. Po kliknutí na odkaz sa však užívatelia dostanú na stránku hackerov, ktorí napodobnili dizajn stránky Netflixu.



Mailguard, austrálska spoločnosť zaoberajúca sa ochranou súkromia, najskôr upozornila na podvod minulý týždeň tým, že uverejnila screenshoty phishingovej e-mailovej správy, ktorá obsahuje predmet "Upozornenie na pozastavenie konta", ako aj falošné webové stránky Netflixu, ktoré obsahujú obrázky z niektorých populárnych televíznych seriálov streamingovej služby. Služba Mailguard radí ľuďom, aby vždy "umiestnili kurzor myši na odkazy v rámci e-mailov", aby sa ubezpečili, že doména, na ktorú odkazujú, je legitímna.

Najväčším problém však nie len dokonalý dizajn falošného e-mailu, ale aj inovatívny spôsob, ako obchádza spamové filtre alebo antivírusové programy.

Na phishingový podvod hneď zareagovala aj služba Netflix a na stránke Pomocníka programu ponúka tipy, ako sa môžu účastníci vyhnúť akýmkoľvek pokusom o neoprávnené získavanie údajov. Ďalej upozorňuje, že spoločnosť Netflix nikdy nepožiada o zaslanie osobných údajov prostredníctvom e-mailu.