Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Video

Technopárty SlovTek pri Kokave nad Rimavicou je zatiaľ bezproblémová

Účastníci technopárty SlovTek nad obcou Šoltýska pri Kokave nad Rimavicou 4.augusta 2012 Foto: TASR/Ján Siman

Do konca víkendu sa na lúke nad Šoltýskou bude zabávať približne 600 mladých z celej Európy.

Šoltýska 4. augusta (TASR) - Technopárty nad obcou Šoltýska pri Kokave nad Rimavicou sa koná bez vážnejších problémov. Ako TASR potvrdil starosta obce Marián Habovčík, na SlovTeku 2012 doteraz nezaznamenali žiadne incidenty. Samospráva s organizátormi od začiatku komunikuje a v obci sa sťažovali na hluk len dvaja ľudia.

Do konca víkendu sa na lúke nad Šoltýskou bude zabávať približne 600 mladých z celej Európy. Od obce dostali na zorganizovanie stretnutia riadne povolenie. "Zatiaľ sme mali dvoch sťažovateľov, ktorým prekáža hluk. Môžem však potvrdiť, že v žiadnom prípade nie sú v dedine prekročené limity hlučnosti. Organizátori dodržiavajú dohodnuté pravidlá a problémy sú skôr preto, že domáci nie sú na niečo podobné zvyknutí. Technopárty je u nás po prvý raz," povedal Habovčík.

Účastníkov SloTeku monitorujú trikrát denne. Policajti potvrdili, že doteraz nezaznamenali žiadne incidenty. Účastníci technopárty sú priateľskí ku všetkým návštevníkom. Obec za povolenie dostane jedno euro za každé zaparkované auto.

Tu bude player