Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Video

VIDEO: Aj Slovensko sa zapojilo do svetového boja proti podvýžive

Na archívnej snímke z 29. augusta 2016 podvýživené dieťa v nemocnici v nigerijskom meste Maiduguri. Foto: TASR/AP

Humanitárna organizácia Magna cez svoje projekty už zachránila tisíce podvýživených detí. V súčasnosti má projekty v piatich krajinách v Afrike, Ázii a v Sýrii.

Bratislava 6. októbra (TABLET.TV) - Bojovať proti podvýžive pomáha aj slovenská humanitárna organizácia Magna. Cez svoje projekty už zachránila tisíce podvýživených detí. V súčasnosti má projekty v piatich krajinách v Afrike, Ázii a v Sýrii.

Podvýživu sprevádzajú napríklad aj poruchy vedomia, zlyhanie srdca, nefunkčnosť čriev či kožné zmeny. Lekári pri liečbe postupujú podľa stupňa podvýživy. Najkritickejšie stavy si vyžadujú hospitalizáciu na lôžku a cez sondu prijímajú liek - terapeutické mlieko. Po ňom nasleduje strava v podobe tyčiniek na mliečnej báze.




Od pondelka do nedele budúceho týždňa sa v súvislosti s dňom Boja proti hladu, 16. októbrom, môžete zapojiť do boja s podvýživou aj vy. Prispieť jedným eurom na nákup terapeutickej stravy v podobe tyčiniek môžete v piatich stravovacích zariadeniach v Bratislave. Pomáhať ale môžete celoročne aj prostredníctvom stránky magna.sk.