Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Video

VIDEO: Nesrovnal: Problémy pomenúvam a riešim, niektorým sa to nepáči

Na archívne snímke primátor hl. mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Foto: TASR - Dano Veselský

Nesrovnal za tým vidí tohtoročné voľby do orgánov samosprávnych krajov a blížiace sa komunálne voľby. Ako tvrdí, začali sa vynárať jednotliví kandidáti, budú hľadať volebné témy a prekrúcať realitu.

Bratislava 28. marca (TASR) – Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podľa vlastných slov problémy hlavného mesta pomenúva, rieši a navrhuje správne rozdelenie kompetencií, no nie všetkým takýto prístup vyhovuje. "Pre niektorých starostov je to chybou v systéme, pretože takto koncipovaný primátor nehrá s nimi tú hru o zametaní problémov pod koberec, mlčaní a dúfaní, že sa nič nestane," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii primátor. Reagoval tak na kritiku, ktorá posledné dni zaznela na jeho adresu z radov bratislavských starostov i mestských poslancov.

Nesrovnal za tým vidí tohtoročné voľby do orgánov samosprávnych krajov a blížiace sa komunálne voľby. Ako tvrdí, začali sa vynárať jednotliví kandidáti, budú si hľadať volebné témy a prekrúcať realitu. V mestskom zastupiteľstve nie sú politické strany, a preto sa poslanci podľa neho nemajú voči komu politicky vyhraňovať. "Jediná inštitúcia je mesto. Každý úspech má desať otcov, ale neúspech iba jedného a za všetko môže primátor a mesto," povedal Nesrovnal.



Ako tvrdí, otvorene hovorí o problémoch Bratislavy a navrhuje riešenia. "Hovorím o tom, že 15 stavebných úradov v hlavnom meste je brzdou rozvoja jednotnej Bratislavy, hovorím o roztrieštenosti v starostlivosti o zeleň, verejné priestranstvá a cesty," podotkol.



Nesrovnal čelil v uplynulých dňoch kritike zo strany bratislavských starostov i mestských poslancov. Starostovia opätovne upozornili, že spolupráca a výkon magistrátu hlavného mesta sa ani po polroku, kedy na to upozornili, nezlepšili. "Problémy sa kopia, naďalej pretrváva neochota, neprofesionalita, nekoncepčnosť a chaos. Chýbajú činy a výsledky a pridáva sa lacný populizmus," informovalo TASR Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta.

Námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská v pondelok (27.3.) upozornila, že primátor vyvíja na ňu a na ďalšieho námestníka Milana Černého nátlak, aby na štvrtkovom (30.3.) mestskom zastupiteľstve hlasovali za zákaz hazardu v hlavnom meste. Dnes mestskí poslanci Dana Čahojová, Ján Mrva a Ján Hrčka upozornili, že pripravovanú celomestskú parkovaciu politiku v Bratislave sprevádza netransparentný proces a priveľa rizík, ktoré bratislavský magistrát ignoruje.