Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

P. FREŠO: Pre SDKÚ-DS je to veľmi zlý výsledok

Na snímke predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo sleduje v centrále strany prvé odhady výsledkov volieb do Národnej rady SR. Foto: TASR/Martin Palkovič

Zverejnené čísla vníma predseda strany SDKÚ-DS ako vážnu výzvu.

Bratislava 5. marca (TASR) – Je to veľmi zlý výsledok pre SDKÚ-DS, je to niečo, čo sme nečakali, keď sme robili kampaň. Takto zareagoval predseda strany SDKÚ-DS na exit poll agentúry Focus zverejnený televíziou Markíza, podľa ktorého by strana v parlamentných voľbách získala 0,8 percenta hlasov.

„Na druhej strane treba povedať, že SDKÚ–DS sa ako jediná jasne zastala v tejto kampani všetkých tých európskych hodnôt, jasne povedala, že žiaden plot neexistuje a prihlásila sa k európskym hodnotám,“ uviedol Frešo.

Zverejnené čísla vníma ako vážnu výzvu. O tom, akým spôsobom bude strana fungovať ďalej, sa poradia vo vnútri členskej základne.

„Tie hodnoty, ktoré zastávame – sloboda, demokracia, trhové hospodárstvo a proeurópska orientácia sú veci, ktoré sú pre nás hodnotové. Rozumieme tejto odpovedi, ja zastávam názor, že volič má samozrejme pravdu, ďakujeme za každý jeden hlas a uvidíme, ako výsledky pôjdu ďalej,“ doplnil Frešo.

Po sčítaní takmer pätiny hlasov dosiahol volebný zisk pre stranu SDKÚ-DS 0,3 percenta. „Pre SDKÚ-DS je to veľká porážka, ja naozaj gratulujem tým, ktorí zvíťazili. Pevne verím, že vznikne stredo-pravá vláda,“ uviedol Frešo.

Podľa neho príčiny volebnej porážky budú vyžadovať hlbšiu analýzu. „Myslím si, že štandardné strany nedokázali dostatočne razantne a zrozumiteľne komunikovať svoju politiku tak, aby bolo voličovi jasné, aké hodnoty zastávajú,“ doplnil. Voliči taktiež podľa neho ukázali veľkú nespokojnosť s vývojom, ktorý je tu už dve dekády.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE