Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Sme rodina pôjde do krajských volieb samostatne, výnimkou je TTSK

Na snímke vpredu uprostred predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a vzadu zľava podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, Petra Štarchová, Dušan Doliak a Milan Krajniak. Foto: TASR/Jakub Kotian

Pokiaľ ide o Banskobystrický kraj, hnutie Sme rodina podľa Kollára ešte definitívne stanovisko nezaujalo.

Bratislava 20. mája (TASR) – Hnutie Sme rodina – Boris Kollár pôjde do jesenných volieb do orgánov samosprávnych krajov samostatne a nevstúpi do žiadnej koalície. Na dnešnej tlačovej konferencii pri príležitosti programovej konferencie hnutia v Bratislave to vyhlásil predseda hnutia Boris Kollár.

"Vo všetkých regiónoch ideme sami za seba, nejdeme do žiadnej koalície," uviedol. Dodal, že iba v prípade Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zaujme hnutie iný postoj. "V Trnavskom kraji chceme určite podporiť Jozefa Viskupiča, ktorý kandiduje na spoločnej kandidátke OĽaNO-NOVA, SaS a KDH," povedal Kollár.

Pokiaľ ide o Banskobystrický kraj, hnutie Sme rodina podľa Kollára ešte definitívne stanovisko nezaujalo. "Tu ešte nie sme rozhodnutí. Počkáme, ako sa vyvinie situácia, a potom sa zariadime. Ešte neviem, kto všetko bude kandidovať a koho podporíme. Je dosť možné, že sa nám podarí postaviť aj nášho vlastného kandidáta," povedal Kollár. Podľa jeho slov hnutie nechce trieštiť sily, preto chce ešte istý čas strategicky vyčkávať.