Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

V diskusii sa stretnú najsilnejší kandidáti v Banskobystrickom kraji

Kandidát na predsedu BBSK Martin Klus. Foto: TASR - Branislav Račko

Pozvaní sú štyria kandidáti.

Banská Bystrica 11. septembra (TASR) – V banskobystrickom Centre nezávislej kultúry – Záhrada sa 20. septembra o 17.30 h uskutoční v poradí už druhá verejná diskusia s kandidátmi na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). O konečnom víťazovi rozhodnú občania v jednokolovej voľbe v novembrových voľbách do vyšších územných celkov.

Ako dnes TASR informovala Martina Strmeňová z Centra komunitného organizovania, pozvaní sú štyria kandidáti. "Tentoraz sú do diskusie pozvaní najsilnejší kandidáti podľa posledného prieskumu agentúry Focus - prednosta Mestského úradu v Brezne Martin Juhaniak, poslanec Národnej rady SR Martin Klus, podnikateľ Ján Lunter a riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev. Hovoriť budú o svojom volebnom programe, voľbách, motivácii stať sa županom a o všetkom, čo zaujíma ich potenciálnych voličov," konštatovala Strmeňová.

Po skončení diskusie, ktorú organizuje platforma Nie v našom meste v rámci kampane #spolujenasviac, si účastníci môžu pozrieť zhruba 50-minútový dokument o živote v BBSK, ktorý počas tohto leta v dedinách a mestách kraja nakrúcali aktivisti zo spomínanej platformy.