Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prezidentské voľby

KDH verí, že majú s Čaputovou iné svety, no spoločný vesmír

Na snímke Alojz Hlina. Foto: TASR/Miroslava Siváková

KDH verí, že sa v politickom priestore bude s prezidentkou stretávať a nie zrážať.

Bratislava 31. marca (TASR) - Mimoparlamentné KDH gratuluje Zuzane Čaputovej k zvoleniu za prezidentku Slovenskej republiky. Aj keď tvrdí, že ich svety sú v niečom rozdielne, vesmír majú spoločný.

"Slovensko v tomto čase potrebuje pokojnú a rozvážnu autoritu prezidenta. Takouto autoritou, vyjadrujeme nádej, môžete byť vy. Rovnako Slovensko potrebuje aj štandardné politické strany, ktoré sú kostrou parlamentnej demokracie. Ak nebudú, systém parlamentnej demokracie sa začne rúcať. KDH je takou politickou stranou," uviedli kresťanskí demokrati v stanovisku.

KDH verí, že sa v politickom priestore bude s prezidentkou stretávať a nie zrážať. "Rozdiely, ktoré máme v niektorých hodnotových otázkach, sú zrejmé, ale nemali by znamenať, že stratíme vzájomnú úctu a rešpekt," odkazuje hnutie s tým, že neštandardu, extrému, antisystému a populizmu je na Slovensku veľmi veľa a poraziť sa dá tak, že neextrém, štandard a systém budú vedieť predstavovať alternatívu a riešiť problémy našich občanov. "Je v záujme Slovenska, aby sme to zvládli. Držme si v tom vzájomne palce," dodali kresťanskí demokrati.

Mimoparlamentná strana NAJ považuje za morálneho víťaza volieb Maroša Šefčoviča, "ktorý bol pre prezidentský úrad najlepšie pripravený". "Je dôležité, aby sa do Európskeho parlamentu 25. mája 2019 dostali strany, ktoré nepodporujú imigráciu, ale národné záujmy Slovenska. Preto sú voľby do EP mimoriadne dôležité, aby sme nemali v EÚ doterajších zástupov, ktorí nás skôr zrádzali, ako podporovali," dodala.