Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Voľby v USA

Americký astronaut na ISS hlasoval v prezidentských voľbách

Na archívnej snímke z 19. novembra 2016 je americký astronaut Shane Kimbrough. Jediný Američan, ktorý v súčasnosti pôsobí na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS), odovzdal svoj hlas v prezidentských voľbách. Informoval o tom v pondelok 7. novembra 2016 americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA), ktorého vyhlásenie priniesla agentúra DPA. Foto: TASR/AP

Astronaut Shane Kimbrough podľa zverejnených údajov odvolil v uplynulých dňoch elektronicky z obežnej dráhy, čo umožňuje príslušný zákon štátu Texas z roku 1997.

Washington 8. novembra (TASR) - Jediný Američan, ktorý v súčasnosti pôsobí na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS), odovzdal svoj hlas v prezidentských voľbách. Informoval o tom v pondelok americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA), ktorého vyhlásenie priniesla agentúra DPA.

Astronaut Shane Kimbrough podľa zverejnených údajov odvolil v uplynulých dňoch elektronicky z obežnej dráhy, čo umožňuje príslušný zákon štátu Texas z roku 1997. Väčšina amerických astronautov má bydlisko práve v Texase, kde podstupujú výcvik v Johnsonovom vesmírnom stredisku.

Kimbrough sa momentálne nachádza na ISS spolu s dvoma ruskými kozmonautmi - Andrejom Borisenkom a Sergejom Ryžikovom. Ešte tento mesiac sa k nim pripoja Francúz Thomas Pesquet, Američanka Peggy Whitsonová a Rus Oleg Novickij.

Voľby prezidenta USA sledujeme ONLINE. Všetko dôležité nájdete TU.