Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Antonino V. súhlasí s vydaním do Talianska

Na snímke podnikateľ talianskeho pôvodu Antonino V. Foto: TASR – František Iván

Prokurátorka v zákonnej lehote desiatich dní rozhodne o vykonaní európskeho zatýkacieho rozkazu.

Košice 27. apríla (TASR) - Podnikateľ Antonino V. súhlasí so svojim vydaním do Talianska. Potvrdil to v piatkovom výsluchu, ktorý realizovala prokurátorka košickej krajskej prokuratúry. TASR o tom informoval hovorca prokuratúry Milan Filičko.

"Prokurátorka v zákonnej lehote desiatich dní rozhodne o vykonaní európskeho zatýkacieho rozkazu. Po jej rozhodnutí, o ktorom budeme informovať, bude mať polícia desať dní na to, aby odovzdanie vyžiadanej osoby zrealizovala," uviedol Filičko.

V Taliansku je Antonino V. trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. Proti rozhodnutiu o vydávacej väzbe taliansky podnikateľ žijúci na východnom Slovensku sťažnosť nepodal.

Antonina V. zadržala slovenská polícia 13. marca, pôvodne skončil v tzv. predbežnej väzbe. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

O aktivitách a kontaktoch talianskeho podnikateľa na Slovensku písal okrem iného pred svojou násilnou smrťou investigatívny novinár Ján Kuciak.