Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Saková: Vzatie obvinených do väzby je dôkaz dobrej práce polície

Na snímke ministerka vnútra Denisa Saková. Foto: TASR - Marko Erd

Štvoricu polícia obvinila po tom, ako tento týždeň zasahovala v Kolárove a Komárne.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) rešpektuje názor súdu, ktorý v nedeľu vzal do väzby štyroch obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Pre mňa osobne ide o ďalší dôkaz, že polícia spolu s prokuratúrou pri vyšetrovaní tohto trestného činu robia kus dobrej práce," napísala na sociálnej sieti.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v nedeľu rozhodol, že všetci štyria obvinení v prípade vraždy - Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. a Alena Zs. idú do väzby.

Štvoricu polícia obvinila po tom, ako tento týždeň zasahovala v Kolárove a Komárne. Troch mužov po vypočutí obvinili za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Alenu Zs. obvinili za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.