Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Pre vraždu novinára sa schádza Čižnár, Kaliňák, Gašpar, Šafárik a Fico

Na snímke policajt v obci Veľká Mača pri Galante, kde polícia krátko pred polnocou našla v rodinnom dome zastreleného novinára a jeho priateľku v pondelok 26. februára 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky.

Bratislava 26. februára (TASR) - Pre vraždu novinára Jána Kuciaka sa v pondelok napoludnie na Generálnej prokuratúre SR mimoriadne zídu šéf prokuratúry Jaromír Čižnár, minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), policajný prezident Tibor Gašpar a riaditeľ Slovenskej informačnej služby Anton Šafárik. Na stretnutí bude aj premiér Robert Fico (Smer-SD). Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.



Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Na pondelkovom brífingu tiež uviedol, že čas smrti sa predpokladá niekedy od štvrtka (22.2.) do nedele (25.2.). Pravdepodobne to bola dvojnásobná úkladná vražda, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.