Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

J. Čižnár podal dovolanie voči rozhodnutiu senátu Štefana Harabina

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár Foto: TASR/Štefan Puškáš

O dovolaní bude rozhodovať iný senát Najvyššieho súdu.

Bratislava 30. júla (TASR) - Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár podal dnes dovolanie voči oslobodzujúcemu verdiktu senátu Najvyššieho súdu (NS) SR pod vedením Štefana Harabina z konca mája v kauze úplatných policajtov.

"V trestnej veci obvinených Maroša P. a Jaroslava S. podal dnes generálny prokurátor Jaromír Čižnár na Špecializovaný trestný súd v Pezinku dovolanie proti rozsudku Najvyššieho súdu Slovenskej republiky zo dňa 29. mája z dôvodu, že týmto rozhodnutím mali byť porušené konkrétne ustanovenia Trestného poriadku a Trestného zákona v prospech obvinených Maroša P. a Jaroslava S.," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. O dovolaní bude rozhodovať iný senát NS SR.

Prezident SR Andrej Kiska 23. júla poukázal na to, že verdikty Harabinovho senátu o oslobodení policajtov označili za pochybné, nezákonné alebo úplne nepochopiteľné nielen Harabinovi kolegovia na NS, ale aj predsedníčka NS Daniela Švecová, minister Borec, generálny prokurátor Čižnár či minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). "Vyzerá to však len ako opatrné zvažovanie, kto a či vôbec niečo urobí. Chcem všetkým zodpovedným pripomenúť, aký zápas o súdnictvo sa u nás zvádzal pred rokom. Vlani sme vyslovovali nádej, že začíname novú éru," uzavrel prezident.