Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Ako si založiť s.r.o. v roku 2015

Ako si založiť s.r.o. v roku 2015 Foto: Online Invest s.r.o.

Proces založenia si spoločnosti s ručením obmedzeným vám zaberie približne dva týždne.

Bratislava 26. augusta (OTS) - Čo všetko musíte urobiť za tento čas, aby ste mohli začať podnikať?

Zvoľte si názov firmy
To, aké meno si vyberiete pre vašu spoločnosť je na vás, no toto meno už nesmie byť zapísané v obchodnom registri. Musíte vybrať jedinečný názov.

Vyberte si predmety podnikania
Akú činnosť bude vaša firma vykonávať? Aká je oblasť, v ktorej chcete podnikať? Napíšte si tieto činnosti, pamätajte na to, že v tomto prípade je dobré napísať všetky predmety, o ktorých si myslíte, že môžete vykonávať.

Ako si vybrať sídlo spoločnosti?
Každá firma musí mať zapísané svoje sídlo v obchodnom registri. Tip pre vás – keď nepotrebujete k vašej práci kancelárska priestory, neplaťte za ne drahé nájomné, prenajmite si virtuálne sídlo.

Spoločenská alebo zakladateľská listina?
Zakladáte spoločnosť s ďalšími spoločníkmi? Musíte spísať spoločenskú listinu, ktorá bude obsahovať podiely spoločníkov, predmety podnikania či mená konateľov. Keď ste sa rozhodli založiť spoločnosť sám, stačí vám zakladateľská listina, no musíte dať vyhlásenie, že ste súčasne jedinými spoločníkom maximálne v dvoch spoločnostiach.

Základné imanie a správca vkladu
Správcom vkladu môže byť aj jeden zo spoločníkov, ktorý zriadi osobitný účet, na ktorý vloží základné imanie, požiada o výpis účtu, ktorým dokladuje splatené základné imanie, ktoré musí byť minimálne 5000 €.

Podpisový vzor
Je potrebné vyhotoviť podpisový vzor konateľov, ktorý slúži na porovnanie originality podpisov na listinách.

Ako získať živnostenské oprávnenie?
Je potrebné registrácia na živnostenskom úrade, kde si musíte pripraviť vyplnenú žiadosť, notársky overenú spoločenskú resp. zakladateľskú zmluvu, súhlas o tom, že sídlo spoločnosti môžete využívať na tento účel a kolky na registráciu živností – 5€ kolok za voľnú živnosť, 15€ kolok za viazanú alebo remeselnú živnosť.

Čo potrebujete na zápis do ORSR?
Pre to, aby ste sa úspešne zapísali do obchodného registra, potrebujete tieto dokumenty:
• Žiadosť s notársky overenými podpismi
• 2x kópia živnostenského listu
• 2x vyhlásenie správcu vkladu o splatení ZI
• 2x spoločenská alebo zakladateľská listina
• 2x súhlas o tom, že sídlo spoločnosti môžete využívať na tento účel
• 2x podpisový vzor konateľov
• kolky v hodnote 331,50 €

Registrácia na daňovom úrade
Po úspešnom zápise do ORSR, nadišiel čas registrácie na daňovom úrade k tomu, že budete platiť daň z príjmu. Daňový vám na základe tejto registrácie pridelí daňové identifikačné číslo (DIČ). Toto je posledný krok a teraz môžete podnikať.

Chceli by ste, aby to urobil za vás niekto iný?
Zdá sa vám celý proces priveľmi komplikovaný? Chceli by ste, aby to za vás urobil niekto iný? Využite služby spoločnosti Online Invest a zverte založenie sro do ich rúk. Založia pre vás spoločnosť za zvýhodnenú cenu 266Eur presne podľa vašich požiadaviek a potrieb a celé to bude trvať 7-10 dní a vy budete môcť tento čas využiť oveľa efektívnejšie – s rodinou, hľadaním nových obchodných partnerov či príležitostí.

Šetrite čas aj peniaze
Čas vám ušetrí založenie spoločnosti s ručením obmedzeným odbornou firmou, ale ako ušetriť peniaze? Prenajmite si virtuálnu kanceláriu od Company Consulting a ušetrite stovky eur mesačne. Nepotrebujete kancelárske priestory? Pracujete z domu alebo v teréne? Potrebujete iba adresu, ktorú si môžete zapísať ako sídlo spoločnosti od obchodného registra? Virtuálna kancelária je riešením práve pre vás.

Zaujali vás výhody virtuálnej kancelária a chcete sa o tom dozvedieť viac? Prečítate si o tom v článku: „Poznáte výhody virtuálneho sídla?“