Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V Barcelone bola omša za tri obete havárie lietadla v Alpách

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na palube Airbusu A320, ktorý narazil v utorok 24. marca do úbočia hôr, cestovalo 12-ročné dievča, jeho matka a stará matka dieťaťa.

Barcelona/Berlín 27. marca (TASR) - Stovky smútiacich ľudí sa dnes večer na predmestí španielskej Barcelony zúčastnili na omši za obete z troch generácií jednej rodiny, ktoré zahynuli pri havárii lietadla nemeckej leteckej spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách.

Na palube Airbusu A320, ktorý narazil v utorok 24. marca do úbočia hôr, cestovalo 12-ročné dievča, jeho matka a stará matka dieťaťa. Lietadlo smerovalo z Barcelony v španielskom regióne Katalánsko do nemeckého mesta Düsseldorf, pripomenula tlačová agentúra AP.

Novinári nemali prístup na dnešnú večernú smútočnú omšu, ale starý otec dievčatka Juan Pardo Yánez povedal už skôr reportérom, že cestoval do Francúzska na miesto tragédie spolu s príbuznými ostatných španielskych obetí. Letecky ich tam prepravili nemecké aerolínie Lufthansa, ktorým patrí aj nízkonákladová spoločnosť Germanwings.

Traja členovia rodiny boli medzi 48 Španielmi, ktorí pri havárii zahynuli, ako informovalo nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Štyri ďalšie obete mali dvojité občianstvo, medzi ktorými figurovalo aj španielske.

Nemecká Lufthansa ponúkla 50.000 eur ako okamžitú finančnú pomoc za každého pasažiera na palube havarovaného lietadla, ktoré patrilo jej dcérskej spoločnosti Germanwings. Tlačovú agentúru Reuters o tom dnes informovala hovorkyňa Lufthansy.