Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Atletika-HMS: Najrýchlejšou ženou planéty pod strechou je Ahouréová

Na snímke sa Murielle Ahouréová teší z víťazstva. Foto: TASR/AP

S osobným rekordom za Ahouréovou finišovala krajanka Marie-Josée Ta Louová 7,05 a bronzová skončila Švajčiarka Mujinga Kambundjiová 7,05.

Birmingham 3. marca (TASR) - Vrcholom piatkového programu bol na atletických HMS v Birminghame šprint na 60 m. Najrýchlejšou ženou planéty sa pod strechu stala Murielle Ahouréová z Pobrežia slonoviny v najlepšom výkone sezóny 6,97. S osobným rekordom za ňou finišovala krajanka Marie-Josée Ta Louová 7,05 a bronzová skončila Švajčiarka Mujinga Kambundjiová 7,05.

V nabitom finále šprintu na 60 m sa favorizovali viaceré, no semifinálový najlepší výkon roka 7,01 jasne favorizoval Ahouréovú z Pobrežia Slonoviny. Vo finále kraľovala opäť s tabuľkovým stropom úplne suverénne a jej radosť bola o to väčšia, že hneď za ňou skončila krajanka Ta Louová. Ahouréová ako jediná v sezóne, práve v Birminghame, stlačila čas pod 7,00. O 2. a 3. mieste rozhodovali vo fotofiniši tisíciny, 0,043 versus 0,048.

Kuriózna situácia nastala ešte predtým v druhom semifinále, Ahyeová i Burchellová zabehli na 2. a 3. mieste v v 2. behu časy na tisícinu rovnaké a keďže postupový kľúč bol 2+2, odrazu sa na finálovú účasť hlásilo až deväť mien, priveľa na osem dráh. Súťažná jury vyriešila situáciu logicky, a tak na základe lepšieho času postupovala len jedna Holanďanka Schippersová.

Finálové výsledky



Ženy

60 m: 1. Murielle Ahouréová 6,97, 2. Marie-Josée Ta Louová (obe Pobr. slon.) 7,05, 3. Mujinga Kambundjiová (Švajč.) 7,05, 4. Elaine Thompsonová (Jam.) 7,08, 5. Dafne Schippersová (Hol.) 7,10, 6. Michelle-LeeAhyeová (Trin. a Tob.) 7,13