Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

ME v atletike: Hrašnová sa prebojovala do finále kladivárok

Martina Hrašnová Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Členka tímu VŠC Dukla Banská Bystrica Veronika Kaňuchová naopak na európskom šampionáte končí, v kvalifikácii zaznamenala iba jeden platný pokus.

Amsterdam 6. júla (TASR) - Slovenská kladivárka Martina Hrašnová postúpila na majstrovstvách Európy v holandskom Amsterdame do finále. V kvalifikačnej B-skupine skončila na piatom mieste výkonom 68,37 m a do 12-členného finále postúpila z desiatej pozície.

Členka tímu VŠC Dukla Banská Bystrica Veronika Kaňuchová naopak na európskom šampionáte končí, v kvalifikácii zaznamenala iba jeden platný pokus, výkonom 62,86 m skončila v kvalifikačnej A-skupine na nepostupovom 13. mieste. "Nemala som asi svoj deň a mrzí ma, že najhorší výkon sezóny prišiel práve tu. Nejako ma opustila technika, neviem si to vysvetliť," vyjadrila sa po kvalifikácii pre Slovenský atletický zväz Kaňuchová.

"Prvý pokus ma trochu upokojil. Myslela som si, že bude stačiť, ale cítila som rezervy. Bolo to trochu dramatickejšie a napínavejšie, ako som očakávala. Som rada, že som vo finále. Vyskúšala som si pri rozcvičke aj hod, ktorý letel trochu ďalej ako ten kvalifikačný. V podstate môžem byť spokojná. Kruh je veľmi drsný, na mňa príliš pomalý, na čo doplatili niektoré dievčatá. Mala som tiež čo robiť, ale som rada, že to vyšlo," povedala úspešná kvalifikantka Martina Hrašnová.