Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Atletika: Počet prihlásených na Bratislavský maratón rastie

Štart 10. ročníka bratislavského mestského maratónu - ČSOB Bratislava Marathon 2015. Bratislava, 29. marca 2015. Foto: TASR/pa

V zozname prihlásených na ČSOB Bratislava Marathon 2016 figurujú športovci z celého sveta – Briti, Američania, Nemci, Dáni, Švédi, Rusi, Španieli či Fíni.

Bratislava 10. februára (TASR) - Prešiel ďalší týždeň príprav na tohtoročný ČSOB Bratislava Marathon (1.–3. apríla) a počet prihlásených bežcov opäť narástol. Zaregistrovalo sa už viac ako 4500 ľudí, ktorým učarovalo behanie. Záujemcovia o aktívnu účasť na jednom z najmasovejších slovenských športových podujatí môžu ešte stále využiť druhú fázu najvýhodnejšej registrácie, ktorá sa skončí v pondelok 15. februára 2016. Tí, ktorí sa stihnú zaregistrovať do tohto termínu, získajú výhodnejšie štartovné.

V zozname prihlásených na ČSOB Bratislava Marathon 2016 figurujú športovci z celého sveta – Briti, Američania, Nemci, Dáni, Švédi, Rusi, Španieli či Fíni. "Podiel zahraničných bežcov zatiaľ predstavuje 23 percent z celkového počtu prihlásených," uviedol v tlačovej správe zaslanej TASR riaditeľ 11. ročníka bratislavského mestského maratónu Jozef Pukalovič a dodal: "Tradičnými účastníkmi sú bežci z Maďarska, Česka, Rakúska a Poľska."

V počte prihlásených účastníkov na jednotlivé behy dominuje tradične polmaratón, kde je zatiaľ zaregistrovaných 1450 bežcov, počet maratóncov sa približne dva mesiace pred podujatím pohybuje na čísle 750, čo dáva opäť reálny predpoklad na prekonanie hranice 1000 maratóncov na štarte.

S bratislavským maratónskym víkendom sú späté tri blížiace sa aktivity – Beh cez Bratislavu (19. 3. 2016), Týždeň športu a zdravia (29. 3. – 2. 4. 2016) a Školská atletika v bratislavskej hale Elán, ktorá v piatok 1. apríla 2016 otvorí aj športový program 11. ročníka ČSOB Bratislava Marathon.

Novinkou na 11. ročníku ČSOB Bratislava Marathon bude účasť hendikepovaných športovcov v súťaži na 4,2 km s názvom Nutrilite minimaratón. "Ich štartom chceme poukázať na to, že športovať bez obmedzení môže dnes každý. Športovcov s telesným postihnutím by mohlo štartovať približne dvadsať," uviedol Pukalovič. "Týmto chceme aj oficiálne oznámiť vznik spolupráce medzi organizátorom podujatia agentúrou Be Cool a spoločnosťou Parasport24. Táto spolupráca opäť posúva podujatie na vyššiu úroveň.  Presne to je aj náš cieľ – spájať ľudí bez ohľadu na vek, rasu, orientáciu či zdravotné postihnutie, lebo ten, kto miluje šport, si cestu k nemu nájde a mal by mať dvere doň vždy otvorené," dodal.