Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Bolt cenu Atlét roka nezíska, medzi kandidátmi nefiguruje

Jamajčan Usain Bolt. Foto: TASR/AP

Záver kariéry šprintérskemu fenoménovi nevyšiel.

Monte Carlo 2. októbra (TASR) - Hviezdny jamajský šprintér Usain Bolt nefiguruje na užšom desaťčlennom zozname kandidátov na zisk trofeje IAAF Atlét roka. Toto ocenenie získal v kariére šesťkrát.

Jediný šprintér, ktorý získal zlato na 100 a 200 metrových tratiach na troch olympijských hrách za sebou, ukončil kariéru po tohoročných majstrovstvách sveta v Londýne. Bolt je držiteľom svetových rekordov na 100 (9,58 s.) aj 200 metrov (19,19).

Záver kariéry šprintérskemu fenoménovi nevyšiel. V Londýne skončil na stovke tretí a potom pre zranenie stehna nedokončil beh na 4x100 metrov.

Kandidátmi na ocenenie IAAF Atlét roka sú Mutaz Essa Barshim, Pawel Fajdek, Mo Farah, Sam Kendricks, Elijah Manangoi, Luvo Manyonga, Omar McLeod, Christian Taylor, Wayde van Niekerk a Johannes Vetter. Medzi ženami figurujú Almaz Ayanaová, Anita Wlodarczyková, Maria Lasitskeneová, Hellen Obiriová, Sally Pearsonová, Sandra Perkovičová, Brittney Reeseová, Caster Semenyaová, Ekaterini Stefanidiová a Nafissatou Thiamová.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 24. novembra.