Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Atletika

IAAF suspendovala šéfa kenskej atletickej výpravy

Na snímke Michael Rotich. Foto: TASR/AP

Michael Rotich pre podozrenia musel nútene opustiť olympijskú dedinu a na letisku v Nairobi ho po predčasnom návrate z hier zadržala polícia.

Rio de Janeiro 12. augusta (TASR) - Etická komisia Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) dočasne suspendovala šéfa kenskej atletickej výpravy Michaela Roticha, ktorý je podozrivý z korupcie a porušenia antidopingových pravidiel. Informovala agentúra DPA.

Rotich pre podozrenia musel nútene opustiť olympijskú dedinu a na letisku v Nairobi ho po predčasnom návrate z hier zadržala polícia. Podľa reportáže televíznej stanice ARD športovcov za úplatok informoval o termíne dopingových kontrol. V rozhovore nahranom skrytou kamerou prezradil, že vie o termíne dvanásť hodín vopred. Na otázku, či by tieto informácie poskytoval ďalej po dobu troch mesiacov za paušál 9000 libier odpovedal: "Povedzme za 10.000 libier."

Po prevalení škandálu ho kompetentní okamžite poslali domov. Funkcionár zostane vo vyšetrovacej väzbe až do stredajšieho súdneho pojednávania, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na kenské médiá. Keňa iba nedávno prijala na nátlak WADA antidopingový zákon a vyhla sa tak vylúčeniu z OH 2016.