Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

O titul Atlét roka zabojuje trojica Farah, van Niekerk a Barshim

Britský bežec Mo Farah oslavuje nový britský rekord po jeho víťazstve v behu na 3000 m na atletickom mítingu Diamantovej ligy v Birminghame 5. júna 2016. Foto: TASR/AP

Brit Farah získal na domácich MS 2017 v Londýne titul v behu na 10.000 m a striebro na polovičnej trati. Juhoafričan van Niekerk obhájil zlato z behu na 400 m a na 200 m bol strieborný.

Monako 6. novembra (TASR) - O titul Atlét roka Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) zabojuje trojica Mo Farah, Wayde van Niekerk a Mutaz Essa Barshim.

Tridsaťštyriročný Brit Farah získal na domácich MS 2017 v Londýne titul v behu na 10.000 m a striebro na polovičnej trati. Dvadsaťpäťročný Juhoafričan van Niekerk obhájil zlato z behu na 400 m a na 200 m bol strieborný. O rok starší Katarčan Barshim vyhral titul v skoku do výšky.

Medzi ženami zabojujú o prestížne ocenenie dvadsaťpäťročná etiópska vytrvalkyňa Almaz Ayanaová, o dva roky staršia skokanka o žrdi Ekaterini Stefanidiová z Grécka a belgická olympijská víťazka a majsterka sveta v sedemboji Nafissatou Thiamová.