Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

OH2016: Arbitrážny súd povolil Ruske Klišinovej štartovať v Riu

Na archívnej snímke ruská diaľkárka Darja Klišinová. Foto: TASR/AP

Halová majsterka Európy z rokov 2011 a 2013 však podala odvolanie na arbitráž, s ktorým napokon uspela.

Rio de Janeiro 15. augusta (TASR) - Športový arbitrážny súd (CAS) povolil ruskej diaľkarke Darji Klišinovej štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra DPA.

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pôvodne povolila atlétke štart v Riu, keďže sa už tri roky pripravuje v akadémii na Floride, kde sa podrobuje dopingovým testom. Ale na základe nových informácií z minulého týždňa rozhodnutie prehodnotila a 25-ročnú Rusku v sobotu suspendovala.

Halová majsterka Európy z rokov 2011 a 2013 však podala odvolanie na CAS, s ktorým napokon uspela. Klišinová sa teda môže v utorok postaviť na štart kvalifikácie v skoku do diaľky a bude tak jedinou atlétkou z Ruska na OH.

"Spravodlivosť vyhrala. Súd pochopil, že neexistujú žiadne fakty o porušení pravidiel," povedal tlačovej agentúre TASS predseda ruskej štátnej dumy pre kultúru a šport Dmitrij Sviščov. Spokojnosť s rozhodnutím CAS-u prejavil aj ruský minister športu Vitalij Mutko: "Teraz sa môžeme upokojiť a držať Darji palce."