Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

V semifinále na 800 m skončila Hrivnák Klocová trinásta

Lucia Hrivnák Klocová, archívne foto Foto: TASR/AP

Určitú výhodu mala Lucia Hrivnák Klocová v tom, že bežala v treťom semfiinále a vedela, aké časy sa v predchádzajúcich dvoch zrodili.

Peking 27. augusta (TASR) - Zo semifinále behu na 800 m nepostúpila do finále na MS v Pekingu Lucia Hrivnák Klocová. V treťom semifinále dobehla na 7. mieste so sezónnym maximom 1:59,14, čo však na postup nestačilo.

Určitú výhodu mala Lucia Hrivnák Klocová v tom, že bežala v treťom semfiinále a vedela, aké časy sa v predchádzajúcich dvoch zrodili. Do finále sa postupovala podľa kľúča dve njlepšie plus dve s časom. Priechodnejšie sa zdalo postúpiť umiestením, no súperky boli mimoriadne silné, na čele s obhajkyňou titulu Keňankou Sumovou a nakoniec sa ukázalo, že práve beh slovenskej polkárky bol najrýchlejší zo všetkých.

Aj vo svojom šiestom štarte na MS Hrivnák Klocová v semifinále skončila, tentoraz na 13. mieste v celkovom poradí. Na postup bolo treba čas minimálne 1:58,35.

Po semifinálovom behu vypichla Lucia Hrivnák Klocová obrovskú námahu. "Dávno som nezažila pocit, že po zbiehaní k mantinelu hneď v úvode akoby som už finišovala. Príprava nebola stopercentná, o to viac ma teší, že som zabehla takýto čas, tuším, štvrtý, piaty v kariére, po zdravotných problémoch si ho veľmi cením. Plán bol jasný a jednoduchý, zaradiť sa do stredu, aby som sa nezavrela, s kontaktom na prvú trojku. Vedela som, že tretí beh bude najrýchlejší, vždy aj bola na šampionátoch. Bolo to o tom, ktorá z nás tempo prežije a dobehne, také boli súperky nabudené. Zaradila som sa na koniec tak ako mi napovedali pocity a ak by to bolo možné, chcela som sa posunúť v závere dopredu. O siedmu priečku som zabojovala, za dosiahnutý čas som vďačná."

Nabitá osemstovka ako už dlho nie. "To som ešte nezažila, škoda len toho 13. miesta, toto číslo sa mi nepáči. Po všetkom, čo mám za sebou, nemôžem si nič vyčítať, zvládla som to aj po taktickej stránke, sama so sebou som spokojná. O rok uvidime, ak splním limit na 1500 m, budem sa rozhodovať, ktorú disciplínu v olympijskom Riu pobežím."

Výsledky semifinále
ženy
800 m, 3. beh:
1. Bishopová (Kan.) 1:57,52, 2. Arzamasovová (Biel.) 1:57,54, 3. Sumová (Keňa) 1:57,56, ...7. Lucia Klocová (SR) 1:59,14

celková poradie: 1. Bishopová (Kan.) 1:57,52, 2. Arzamasovová (Biel.) 1:57,54, 3. Sumová (Keňa) 1:57,56, ...13. Lucia Klocová (SR) 1:59,14