Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Dubovcová s Nestarcovou postúpili už do semifinále

Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová, archívne foto Foto: TASR/Dušan Hein

V boji o finále nastúpia v sobotu o 10.00 h proti nemeckému páru Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová, ktoré sú nasadené štvorky.

Klagenfurt 31. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa na finálovom turnaji majstrovstiev Európy v rakúskom Klagenfurte prebojovali už do semifinále.

V životnej forme hrajúce Slovenky v piatok najskôr zdolali v osemfinále úradujúce majsterky Európy a turnajové jednotky Madelein Meppelinkovú a Marleen Van Ierselovú 2:0 a podvečer vyhrali vo štvrťfinále nad vicemajsterkami Európy Tanjou Goricanecovou a Tanjou Hüberliovou takisto v dvoch setoch.

V semifinále nastúpia v sobotu o 10.00 h proti nemeckému páru Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová, ktoré sú nasadené štvorky. Dubovcová s Nestarcovou už teraz vylepšili svoje kariérne maximum na ME. Doteraz skončili najlepšie na 9. mieste.

"Nemyslím si, že by sme predvádzali horšie výkony ako minulý rok. No keďže je olympijská kvalifikácia, výkony všetkých idú hore a zápasy sú vyrovnané a náročné. Je to prvýkrát, čo hráme v Klagenfurte tak dobre. Boli sme tu už veľakrát, no nikdy sme príliš neuspeli. Je to úžasný turnaj a skvelé publikum, takže sme radi, že predvádzame dobré výkony. Navyše sme dva kroky od zisku medaile na ME, čo by bola pre Slovensko historická udalosť" povedal pre cev.lu Dubovcová.

"Ak hráte na 100%, môžete zdolať kohokoľvek, no ak trochu poľavíte, môžete prehrať s každým. Úroveň je tu veľmi vysoká," pridala Nestarcová.

štvrťfinále ME:
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (12-SR) - Tanja Goricanecová, Tanja Hüberliová (13-Švaj.) 2:0 (19, 13)

osemfinále:
Madelein Meppelinková, Marleen van Ierselová (1-Hol.) - Dubovcová, Nestarcová 0:2 (-19, -18)

Program posledného dňa - sobota 1. augusta:
finále: 14.00 h víťazky semifinále
o 3. miesto: 13.00 neúspešné semifinalistky
semifinále:
09.00 Kolosinská, Brzosteková (11-Poľ.) - Ukolovová, Birlovová (9-Rus.)
10.00 Dubovcová, Nestarcová (12-SR) - Ludwigová, Walkenhorstová (4-Nem.)