Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Tatar a Jurčo sa pripoja k tímu SR po výstupných testoch v Detroite

Dvojica Slovákov v službách "červených krídel" v popredí. Hráči Detroitu Red Wings Tomáš Tatar (číslo 21) a Tomáš Jurčo ( číslo 26), archívne foto. Foto: TASR/AP

U Jurča existovala ešte možnosť, že by ho klub poslal na farmu do AHL, no napokon dostal od vedenia Detroitu povolenie štartovať na šampionáte.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Dvojica útočníkov Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na MS v Ostrave, ak úspešne prejde výstupnými zdravotnými prehliadkami vo svojom zámorskom klube. Obom krídelníkom sa skončila klubová sezóna v noci na štvrtok po tom, čo Red Wings podľahli v siedmom dueli 1. kola play off NHL na ľade Tampy Bay 0:2 a celú sériu prehrali 3:4.



U Jurča existovala ešte možnosť, že by ho klub poslal na farmu do AHL, no napokon dostal od vedenia Detroitu povolenie štartovať na šampionáte. Obaja slovenskí hokejisti sa podrobia výstupným testom v piatok. "Ak ich absolvujú s pozitívnym výsledkom, obaja by leteli do Európy a k tímu by sa pripojili v dejisku turnaja v sobotu alebo nedeľu," uviedol pre web SZĽH generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

V stredu definitívne padla možnosť príchodu brankára NY Islanders Jaroslava Haláka, ktorý si chce po náročnej klubovej sezóne doliečiť zranenia a mužstvo tak v Ostrave neposilní. Spomedzi hráčov účinkujúcich vo farmárskej AHL zostáva v hre ešte útočník Marek Hrivík, jeho Hartford hrá v 1. kole play off po štyroch stretnutiach s Providence nerozhodne 2:2. Naopak Oklahoma s obrancom Martinom Marinčinom už postúpila do 2. kola, keď sériu so San Antoniom vyhrala hladko 3:0 na zápasy.