Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

VIDEO: Škaredý hromadný pád na TdF: Bonnet si zlomil stavec

Na snímke hromadný pád cyklistov, po ktorom skončili predčasne preteky William Bonnet (FDJ), Tom Dumoulin (Giant) a Simon Gerrans (Orica) v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015. Foto: TASR/AP

Tretiu etapu reštartovali. Peter Sagan sa pádu vyhol.

Mur de Huy 6. júla (TASR) - Pondelňajšiu 3. etapu cyklistických pretekov Tour de France (Antverpy - Mur de Huy, 159,5 km) poznačil nepríjemný hromadný pád, z ktorého vyviazol so zraneniami aj dovtedajší líder podujatia Fabian Cancellara.



Traťový riaditeľ Thierry Gouvenou preteky neutralizoval a neskôr reštartoval už po odstúpení trojice Tom Dumoulin, Simon Gerrans a William Bonnet. S bolesťami dokončil etapu Rui Costa, podobne ako aj Michael Matthews, Johan Vansummeren, Gregory Henderson a ďalší jazdci.


Video:Hromadný pád v 3. etape TdF


Zhruba 59 km pred cieľom, keď mal pelotón na dohľad štvoricu "utečencov", boli diváci svedkami škaredého pádu jazdcov z hlavného balíka, medzi ktorými bol aj Cancellara. Švajčiar si vo veľkej rýchlosti bolestivo oškrel chrbát, ale pokračoval v pretekoch. Slovák Peter Sagan sa pádu vyhol a napokon obsadil 27. priečku. Víťazom sa stal Španiel Joaquim Rodriguez.

Približne 50 km pred cieľom boli preteky traťovým riaditeľom Thierrym Gouvenouom reštartované. Medzitým na nosidlách prevážali Bonneta do nemocnice, bol však pri vedomí. "Bol pri zmysloch, pre istotu sme mu zafixovali hlavu golierom, keďže má zlomený krčný stavec. Čaká ho operácia, ale jeho zranenie by nemalo byť vážne a nemalo by zanechať následky do jeho ďalšej kariéry," uviedol športový riaditeľ stajne FDJ Thierry Bricaud.

Manažér Team Sky Dave Brailsford považoval reštart pretekov za rozumný: "Bolo to dobré rozhodnutie. Myslím, že riaditeľ pretekov urobil správnu vec."

Bonnet skončil so zlomeným stavcom
Na snímke zdravotníci fixujú krk francúzskeho cyklistu Williama Bonneta (FDJ) pri odvoze do nemocnice po hromadnom páde na 59. kilometri 3. etapy 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015. Bonnet musel z pretekov odstúpiť.
Foto: TASR/AP


Na snímke hromadný pád cyklistov, po ktorom skončili predčasne preteky William Bonnet (FDJ), Tom Dumoulin (Giant) a Simon Gerrans (Orica) v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke vedúci pretekár v priebežnom poradí Švajčiar Fabian Cancellara dostáva nový bicykel po hromadnom páde cyklistov, po ktorom skončili predčasne preteky William Bonnet (FDJ), Tom Dumoulin (Giant) a Simon Gerrans (Orica) v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke holandský cyklista a vedúci jazdec do 25 rokov Tom Dumouli (Giant) odstupuje z pretekov a nastupuje do sanitky po páde v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke francúzsky cyklista William Bonnet (FDJ) si drží hlavu po hromadnom páde, po ktorom odstúpil z pretekov v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Na snímke hromadný pád cyklistov, po ktorom skončili predčasne preteky William Bonnet (FDJ), Tom Dumoulin (Giant) a Simon Gerrans (Orica) v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015.
Foto: TASR/AP