Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Eiffelova veža na znak smútku nesvieti, U2 si uctili pamiatku obetí

Eiffelova veža Foto: TASR/AP

Situácia v Paríži je síce pokojná, ale napätá, o čom svedčí aj falošný poplach a mierna panika, keď polícia nakrátko obkľúčila hotel Pullman v 15.

Paríž 15. novembra (TASR) - Eiffelova veža, ktorá je jedným zo symbolov Paríža, je až do odvolania neprístupná pre verejnosť a včera večer na nej vypli osvetlenie na znak smútku a solidarity s najmenej 129 obeťami piatkových útokov. Stalo sa tak na žiadosť parížskej radnice.

Včera bola v Paríži zavretá väčšina obchodných domov, múzeí, divadiel, kín i koncertných sál. Podobne to bude aj dnes.

Všetko o útoku v Paríži nájdete TU.

Parížska radnica i prefektúra vyzvali ľudí, aby zo svojich príbytkov vychádzali len v nevyhnutných prípadoch. Napriek tomu sa ľudia podvečer schádzali na miestach útokov, aby si zapálením sviečok a kyticami kvetov uctili pamiatku obetí najväčšieho krviprelievania vo Francúzsku od konca druhej svetovej vojny.

Pred klub Bataclan, kde podľa najnovších údajov prišlo o život 89 ľudí, dnes podvečer prišli aj členovia írskej skupiny U2, ktorí zrušili svoje posledné dva koncerty v Paríži. Mali ich odohrať počas tohto víkendu v polyfunkčnom centre Bercy.

Situácia v Paríži je síce pokojná, ale napätá, o čom svedčí aj falošný poplach a mierna panika, keď polícia nakrátko obkľúčila hotel Pullman v 15. parížskom obvode, kde sa nachádza aj Eiffelova veža. Hovorca siete Accor, do ktorej tento hotel patrí, informoval, že šlo o falošný bombový poplach. Kvôli nemu uzavreli najbližšiu stanicu metra i promenádu Marsove polia.