Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

AUTO VYMENÍ ZA BICYKEL: Stotriročná jazdila s neplatným vodičákom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Vodička dostala pokutu a policajti ju potom odviezli domov. Ale nevzdala sa. "Kúpim si Vespu (skúter)," povedala Molinariová pre miestne noviny La Nuova Ferrara.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rím 14. marca (TASR) - Policajti pri talianskom meste Ferrara zastavili 103-ročnú vodičku, ktorej už vypršala platnosť vodičského preukazu. TASR prevzala informácie zo štvrtkovej správy tlačovej agentúry AFP.

Telefonát o nebezpečne jazdiacom aute v centre mesta Bondeno s 13.000 obyvateľmi dostala polícia jednu hodina po polnoci, uviedla v oznámení, ktoré AFP dostala vo štvrtok.

Posádku policajného hliadkového auta "veľmi prekvapilo, keď zistili rok narodenia vodičky", uvádzalo sa v oznámení. Giuseppina Molinariová, známa ako Giose, sa narodila v roku 1920, "takže má 103 rokov, ale stále je schopná sadnúť do auta a šoférovať do Bondena na návštevu priateľov". Potme "zrejme" stratila orientáciu a zablúdila, vysvetlila polícia.

Jej vodičský preukaz stratil platnosť pred dvoma rokmi. V Taliansku musia vodiči po osemdesiatke absolvovať každé dva roky lekársku prehliadku, aby sa im obnovila platnosť dokladu.

Stotriročná vodička dostala pokutu a policajti ju potom odviezli domov. Ale nevzdala sama. "Kúpim si Vespu (skúter)," povedala Molinariová pre miestne noviny La Nuova Ferrara. Dovtedy plánuje priateľov navštevovať na bicykli.

Starosta Ferrary v severnom regióne Emilia-Romagna Alan Fabbri, tiež pochádza z Bondena a pochválil jej prístup k životu: "Ja by som dal Giose skôr medailu, než pokutu. Nie je bežné mať takúto vnútornú silu a dodáva mi to nádej do mojej vlastnej staroby!" napísal na Facebooku.