Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Taliansko zmrazilo účty a nehnuteľnosti Putinovho priateľa

Arkadija Rotenberga a Vladimira Putina spája aj džudo Foto: jewishbusinessnews.com

Arkadij Rotenberg, ktorý je aj na sankčnom zozname USA, je Putinovým dlhoročným blízkym priateľom a partnerom na tréningoch džuda i v plynárenskom biznise.

Rím 23. septembra (TASR) - Talianske úrady zmrazili bankové účty blízkeho spojenca ruského prezidenta Vladimira Putina. Majiteľom účtov, na ktorých je 30 miliónov eur, je Arkadij Rotenberg.

Talianska daňová polícia mu okrem toho zhabala aj luxusný hotel v Ríme, byt a tri vily na Sardínii, ako aj ďalšiu vilu severne od Ríma, informovala dnes agentúra DPA.

Hovorkyňa daňovej polície uviedla, že informácie, ktoré priniesli talianske denníky Corriere della Sera a Il Messaggero, zatiaľ nemôže potvrdiť. Corriere della Sera však na svojej webovej stránke v pondelok zverejnil videozáznam so zásahom policajných zložiek s logom "Guardia di Finanza" (finančná polícia).

Rotenberg, ktorý je aj na sankčnom zozname USA, je Putinovým dlhoročným blízkym priateľom a partnerom na tréningoch džuda i v plynárenskom biznise. V rebríčku milionárov amerického magazínu Forbes je Rotenberg na 479. mieste - jeho majetok má hodnotu 3,4 miliardy dolárov.

Sankcie uvalené na osoby z Putinovho najbližšieho okolia sú reakciou EÚ a USA na ruskú vojenskú intervenciu na Krymskom polostrove a zasahovanie Ruska do vnútropolitického vývoja na Ukrajine.