Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

A. Zacharčenko zložil prísahu prezidenta samozvanej DĽR

Alexandr Zacharčenko oficiálne skladá prísahu prezidenta samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v doneckom divadle 4. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Voľby najvyšších predstaviteľov a poslancov parlamentov DĽR, ako aj samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR), označil Kyjev za "frašku" a Západ ich takisto neuznal.

Doneck 4. novembra (TASR) - Alexandr Zacharčenko dnes oficiálne zložil prísahu hlavy samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), informovala agentúra TASS.

Inaugurácia sa konala v doneckom divadle. Zacharčenko zložil prísahu na bibliu.

"Slávnostne prisahám, že budem čestne slúžiť v záujme ľudu Doneckej ľudovej republiky a riadne si plniť svoje povinnosti," vyhlásil nový prezident.

Šéf miestnej ústrednej volebnej komisie Roman Ľagin podľa agentúry RIA Novosti predtým oznámil, že úradujúci premiér Zacharčenko získal v nedeľňajších voľbách v DĽR 75,5 percenta hlasov.

Voľby najvyšších predstaviteľov a poslancov parlamentov DĽR, ako aj samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR), označil Kyjev za "frašku" a Západ ich takisto neuznal, napísala agentúra Reuters. Prozápadní lídri v Kyjeve sa teraz podľa nej obávajú, že na východe krajiny vznikne nový "zmrazený konflikt", čo ohrozí územnú celistvosť Ukrajiny.