Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Áder odcestuje do Švajčiarska na svoju poslednú oficiálnu návštevu

Na archívnej snímke zo 7. novembra 2019 maďarský prezident János Áder. Foto: TASR/AP

Áder sa zúčastní na ženevskom rokovaní vedenia Vodnej a klimatickej koalície, navštívi Európsku organizáciu pre jadrový výskum, ale stretne sa aj so švajčiarskym prezidentom Ignaziom Cassisom.

Budapešť 7. marca (TASR) - Maďarský prezident János Áder odcestuje v pondelok na trojdňovú oficiálnu návštevu Švajčiarska, na ktorú ho odprevadí manželka Anita Herczegová, informuje spravodajca TASR s odvolaním sa na správu agentúry MTI. Áderovi 13. marca končí druhé volebné obdobie, poslanci maďarského Národného zhromaždenia o jeho nástupcovi rozhodnú v tajnom hlasovaní vo štvrtok 10. marca.

Áder sa zúčastní na ženevskom rokovaní vedenia Vodnej a klimatickej koalície (WCC), navštívi Európsku organizáciu pre jadrový výskum (CERN), ale stretne sa aj so švajčiarskym prezidentom Ignaziom Cassisom.

Spravodajský server telex.hu v tejto súvislosti pripomína, že poslanci parlamentu vo štvrtok rozhodnú o tom, či novým maďarským prezidentom bude kandidát zoskupenia šiestich opozičných strán V jednote za Maďarsko - právnik a ekonóm Péter Róna, alebo bývalá podpredsedníčka vládnej strany Fidesz a exministerka bez kresla zodpovedná za rodiny Katalin Nováková.

spravodajca TASR Ladislav Vallach