Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Riaditelia francúzskych škôl žiadajú ochranu kvôli protestom študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Študenti hrajú vo Francúzsku poprednú úlohu v niekoľkotýždňových protestoch proti návrhu zákona, ktorý uvoľňuje predpisy stanovujúce pracovný týždeň a uľahčuje prepúšťanie zo zamestnania.

Paríž 14. apríla (TASR) - Riaditelia francúzskych škôl požadujú ochranu, pretože niekoľko administratívnych pracovníkov v školách zranila mládež protestujúca proti reformám trhu práce. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Stredoškolskí a vysokoškolskí študenti hrajú poprednú úlohu v niekoľkotýždňových protestoch proti návrhu zákona, ktorý uvoľňuje predpisy stanovujúce pracovný týždeň a uľahčuje prepúšťanie zo zamestnania.

Odborová organizácia školských administratívnych pracovníkov SNPDEN uviedla, že najnovšie násilnosti dnes postihli Voltairovu strednú školu v Paríži a zranenia utrpeli dvaja zástupcovia riaditeľa, keď ich zasiahol štrk.

Podpredseda SNPDEN Michel Richard vyhlásil, že riaditeľka jednej školy utrpela tri zlomeniny rebier, keď sa na ňu vrhol protestujúci; ďalší riaditeľ dostal úder do tváre a tretí utrpel modriny spôsobené nádobami na smeti, ktoré na seba navŕšili protestujúci.

Richard uviedol: "Žiadame, aby štát čo najrýchlejšie zasiahol."