Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Mladého Afganca oslobodili spod žaloby zo znásilnenia ženy v Prahe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

On i zdravotná sestra popísali udalosti z nemocnice úplne odlišne.

Praha 26. septembra (TASR) - Mladý Afganec neznásilnil zdravotnú sestru v pražskej nemocnici Na Bulovke, obžalovaný Sabawoon D. (20) sa maximálne mohol dopustiť priestupku, rozhodol dnes Mestský súd v Prahe v procese, ktorý sa začal 11. septembra. Kauzu preto postúpil Úradu mestskej časti Praha 8, informoval internetový server Novinky.cz

Mladík sa dostal vlani do ČR vďaka tomu, že jeho otec pôsobil päť rokov ako tlmočník a sprievodca českých vojakov v Afganistane.

Podľa vlastných slov sa učí česky, pracuje v reťazci rýchleho občerstvenia a má v Nemecku dievča, s ktorým sa chystá zasnúbiť. Celú kauzu vysvetľoval skôr problémami v komunikácii.

On i zdravotná sestra popísali však udalosti z nemocnice úplne odlišne.

Znalec z oboru psychiatrie uviedol, že mladík netrpí duševnou chorobou ani sexuálnou deviáciou.

Sudkyňa v zdôvodnení verdiktu konštatovala, že Afganec nepopieral kontakt so zdravotnou sestrou, ktorý však nemal viesť k ukojeniu sexuálnych potrieb, ale bol iba letmý, prípadne náhodný.

Eventuálny pocit ublíženia na zdraví alebo urážky na cti v prípade poškodenej môže posúdiť spomínaný úrad ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, odznelo v súdnej sieni.