Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Afganistan neočakávane navštívil šéf americkej diplomacie Tillerson

Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson (vľavo) si podáva ruku s veliteľom vojenskej misie Resolute Support v Afganistane, americkým generálom Johnom Nicholsonom počas ich stretnutia na vojenskej leteckej základni v afganskom Bagrame 23. októbra 2017. Foto: TASR/AP

Na americkej leteckej vojenskej základni Bagrám sa mal Tillerson stretnúť s prezidentom Ašrafom Ghaním a ďalšími afganskými predstaviteľmi.

Kábul 23. októbra (TASR) - Na vopred neohlásenú návštevu Afganistanu pricestoval v pondelok americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson. Informovala o tom agentúra AP.

Na americkej leteckej vojenskej základni Bagrám sa mal Tillerson stretnúť s prezidentom Ašrafom Ghaním a ďalšími afganskými predstaviteľmi. Predmetom ich rozhovorov mala byť nová politika administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa v južnej Ázii.

Tillerson na svoju tajnú misiu do Afganistanu priletel za prísnych bezpečnostných opatrení z katarskej metropoly Dauha. Ide o tretiu zastávku na jeho ceste po regióne, ktorá sa začala v saudskoarabskej metropole Rijád.